China Town in Yokohama

09:55:00 den 2015-09-21

Hejsan finisar!
 
Jag hinner inte riktigt blogga så mycket som jag hade tänkt att jag skulle göra eftersom jag och min kära mor har saker för oss hela tiden. Vi är inte på rummet speciellt långa stunder men jag försöker verkligen uppdatera så bra jag kan jag lovar! 

Vår femte dag i Japan spenderade vi i alla fall genom att besöka Yokohams China Town. Det är faktist det största China Town som ligger i Japan med över 2500 kineser som bor i detta område. Det fanns mängder av restauranger och små butiker med allt i från godis till tavlor.
 
Under vårt besök passade vi på att besöka ett fiskspa som låg i en byggnad på en stor gata. Jag har aldrig varit på ett fiskspa förut så jag tyckte det var en väldigt rolig upplevelse. Det killade lite i början med man vande sig väldigt fort med deras mumsande.
 
Förutom fiskspat så provade vi även lite mat från olika gatukök. Bland annat ett med kinesiska dumplings, men de var lite stekta också vilket annars brukar betyda att det är gyoza, men på formen såg det ut som dumplings(ni kan förstå vår förvirring). Gott var det i alla fall!
 
När vi vandrare runt i China town hittade vi också ett litet kinesiskt tempel vid namn Kanteibotemplet. Templet tillängnades den kinesiska hjälten Kuanyu som tidigare sågs som en krigsgud, idag ses han dock som bokföringens och de lyckosamma företagens gud. Man kan ju säga att guden sadlade om lite lyckobringandet, det känns som att inriktningen blivit lite mer moderniserad.
 

En dag i norra Tokyo || Vlogg

03:00:55 den 2015-09-21

 

En dag i Norra Tokyo

11:39:52 den 2015-09-17

Hejsan på er!

I Måndags var vi i norra Tokyo och besökte två markander som är väldigt kända. Vi hoppade på vid tågstationen Koganecho, bytte i Yokohama och hoppade av vid tågstationen Ueno.
Här är jag framme i Ueno!
 
Vi promenerade bort till marknaden Kappabashi vilket också är känt under namnet köksstaden. När vi kom fram till maknaden märkde vi dock att det inte var så mycket öppet som vi hade hoppats.Men lite butiket med fina skålar och köksutrustning fanns att kolla på. Vi strosade runt i kvarteren men det blev tyvärr inget inhandlat från denna lite öde marknad. Det är möjligt att det är öppet senare på kvällen eller att det var stängt just den dagen vi var där. Men det är ingen marknad som jag kan rekomendera att besöka tyvärr.
 
Den andra marknaden vid namn Ameyoko kan jag å andra sidan verkligen rekomendera då de har allt möjligt till olika priser. Men speciellt för de personer som är på jakt efter nya skor, annorlunda kläder eller träningskläder. Det fanns nämligen hur mycket butiker som helst och det var ett myller av folk som passerade gatorna mellan Uenos och Ueno-Okachimachis tågstationer. Marknaden ligger under rälsen samt på båda sidor om den till de två tågstationer men eftersom relsen går över jord på stora pelare är man fortfarande ute i friska luften när man går genom marknaden.
 
Till lunch beställde mamma in en sushi och jag beställde in friterat fläsk med ris, inga konstigheter där. Maten var god men det var inget märkvärdigt. Vi beställde in varsitt lunchset vilket gjorde det lite billigare än vad det annars skulle vara. När man beställer in ett lunch set kostar lunchen oftast runt 1000 yen vilket är ungifär 75 kr. Man kan äta billigare om man ätier i gatustånd och man kan äta dyrare om man går på fina restauranger.